LoyalToYou Je hebt de K van Elisabeth Versluis

Essences

Nieuw bij LoyalToYou:
Essences – de essentie van de natuur
Ook bekend als bloesemremedies
essence1
 
Er was eens:Een Engelse man genaamd Edward Bach, een arts, bacterioloog en homeopaat die ‘de natuur’ een stuk laagdrempeliger wilde maken voor de Westeuropese mens. Waar overal ter wereld mogelijk zo lang als de mensheid oud is, ruimschoots gebruik gemaakt werd van allerhande giften van plant, boom, bron en meer, deed West-Europa tot in de 20e eeuw vaak de deur dicht voor natuurproducten die we niet exact kunnen begrijpen. Edward Bach bleek dankzij zijn hyperintelligente persoonlijkheid een bruggenbouwer. Dr. Bach was een uitzonderling op de gevestigde medische regel, en keek verder dan de gebruikelijke focus op lichamelijke klachten. Hij streefde zijn levenlang naar goedkope en laagdrempelige middelen voor het algeheel welzijn, en de remedies zijn hiervan zijn erfenis. Hij maakte een soort oplossing van 38 bloemen, bomen en van bronwater en noemde ze ‘remedies’.
 
Sindsdien is er veel gebeurd en hebben vele mensen ook in West-Europa geprobeerd de kracht van de natuur te vangen in een flesje. Alleen de creaties van Bach worden ‘remedies’ genoemd. Er zijn slechts enkele producenten die zijn remedies naar zijn werkwijze mogen maken en ze als Bach remedies mogen verkopen. Alle andere creaties heten ‘essences’. De werkwijze is echter in grote lijnen hetzelfde: essences zijn gemaakt van bloesems, bloemen, bomen, kristallen, edelstenen, andere natuurlijke producten en/of kosmische en omgevingsenergieën. Het zijn geen homeopatische of fytotherapeutische middelen, want ze bevatten geen tastbare biologische elementen. Onder de microscoop ontdek je dus geen stukjes natuur. Daardoor zijn ze te gebruiken op alle leeftijden en zijn nooit van invloed op regulier voorgeschreven medicatie, natuurgeneeskundige of homeopathische middelen, of behandelingen door de huisarts of specialist.
 
 
 
Wanneer voor bloemenessences kiezen?
 
De uitspraak ‘ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’ zou je kunnen toepassen op essences: alles dat groeit en bloeit in de natuur ‘zingt’ zoals het gebekt is. Als we goed in ons vel zitten, en met gemak ons liedje zingen, functioneren we naar behoefte binnen ons gezin, ons werk en in de wereld. Maar als het storm is, bij tegenwind of als we op glad ijs staat, kan het toch wel fijn zijn even ’n duwtje in de rug te krijgen. Essences zijn in zulke gevallen voor allerhande gebruiken: niet alleen voor jezelf, ook voor dieren en zelfs planten & ruimtes. Je zou ze een maatje voor straffe of uitdagende tijden kunnen noemen. Daarom passen ze in het aanbod van LoyalToYou: de keuze essence(s) die we maken past als een handschoen op jou en jouw situatie.
 
Onder de oppervlakte van elke harde werker, duizendpoot, rationalist, weldenkend mens en wetenschapper ligt een mens met dromen, streven, twijfels en behoeften. Essences strippen je tot je zonder opsmuk, make up, opleiding, verantwoordelijkheden, maatschappelijk aanzien, allersoortige verplichtingen en druk van wat en wie dan ook ziet: wie & wat ben ik? Essences passen daarmee in de moderne tijd, waarin we alleen optimaal functioneren in de veeleisende setting van ons leven, als we echt onszelf zijn.
 
Hoe vreemd en vaag dit ook maar kan klinken voor hen die nooit essences gebruikt hebben, in een rationele wereld zijn de verfijnde essences als slagroom op de taart. Als eenmaal hun laagdrempelige gebruik ervaren is en ontdekt wordt hoe iets zo simpel zo’n onverwacht en groot effect kan hebben… Essences vallen voor mij onder de noemer ‘de mooiste, beste dingen zijn altijd simpel’.
 
Ga jij voor een creatieve ontdekking, dan kiezen we samen een compositie. Laat je het liever gebeuren, dan maak ik hem voor je, en testen we hem samen. Natuurlijk krijg je een mondelinge toelichting voor het gebruik, en je krijgt de Gebruikswijzer mee voor alle details.
 
Je kunt essences natuurlijk als op zichzelf staand middel gebruiken. Maar ook als kers op de appelmoes van een Reiki-sessie of -workshop. Met een 30 ml-flesje heb je zo’n 6 weken ’n dagelijkse natuurbooster in huis.
essence2

Over LoyalToYou

Loyal to you is de website van Elisabeth Versluis en haar boeken "Je hebt de K van - voor jou als vrouw" en "Je hebt de K van - voor jou als man". Elisabeth heeft de boeken geschreven op basis van haar vak als herborist, haar vak als wijkzuster (Verzorgende IG, niveau 3+), ontmoetingen in de thuiszorg met palliatieve en terminale zieken, en haar eigen ervaringen met kanker. Zij schrijft naast boeken ook artikelen voor vak- en consumentenmagazines en houdt lezingen en presentaties rond "Je hebt de K van..." en gerelateerde thema's. Filosofie van Loyal to you: De informatie die verzameld is in "Je hebt de K van..." en op deze website hebben het streven naar een groter welzijn naast en na reguliere kankertherapie. Daarbij is het uitgangspunt dat een patient handreikingen en empathie voor klachten en klachtjes ervaart in een periode dat zij/hij kankertherapie in het ziekenhuis ondergaat. De kruidensuggesties zijn nooit een vervanging voor reguliere kankertherapie. 'Je hebt de K van..." streeft naar integratieve geneeskunde. En Loyal to you hoopt zich te ontwikkelen tot een digitale uiting daarvan. Respect voor mens, dier en natuur is voorwaarde hieraan te kunnen participeren.

Neem contact met ons op

Mobiel
+31 633904114
E-mail
info@loyaltoyou.nl
Whatsapp
+31 633904114

Facebook